Smet
200 g Rumsvarmt Smör
1,5 dl Farinsocker
3 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
2 tsk Pepparkakskrydda
Frosting
200 g Naturell färskost
50g Rumsvarmt smör
3 dl Florsocker (kan sättas lite mera av det beroende på hur stel frosting man vill ha)
1 tsk Vaniljsocker
(lite pepparkakskrydda om man vill ha lite mera smak i frostingen)
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker med varandra. Blanda i äggen ett för ett medan du vispar. Blanda ihop de torra ingredienserna som de sen blandar ner i smeten genom att röra försiktigt.
Fyll ungefär halva muffinsformen med smet och lägg sedan in dem i mitten av ugnen och låt dem gräddas i ungefär 20 min.
Då muffinsen har svalnat så kan man börja laga frostingen. Vispa färskosten så att den är slet, blanda i det rumsvarma smöret och vaniljsockret, vispa tills det är en len smet.
Spritsa eller lägg ut frostingen med en sked eller kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar